Van het internet geplukt:
Gedeconstrueerde hamburger (voor 4 personen)
Niet weg te denken uit de fastfoodbusiness: de hamburger. Sappig rundvlees dat optimaal tot zijn recht komt met knapperige bacon tussen twee geroosterde broodjes en sla. Hoe wij de burger maken is deze voldoende voor een hele lunch of diner voor het hele gezin.
Ingrediënten: 4 rundvleesburgers, twee hamburgerbroodjes, 2 eetlepels boter, 8 plakken spek, 2 uiten, 2 tomaten, 1 avocado, halve krop sla, 8 eetlepels burgersaus, 6 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
Bereiding: Snijd de tomaten en uien in dunne plakjes. De avocado kun je het beste doormidden snijden en vervolgens uitlepelen. Bak de hamburgers en spek zoals gewoonlijk in de pan. Snijd de hamburgerbroodjes in blokjes, en rooster ze daarna in de pan met een beetje boter tot ze goudbruin zijn. Kruid het brood met zout en peper. Meng ondertussen de burgersaus met de yoghurt, citroensap en olijfolie tot een romige dressing en breng verder op smaak met zout en peper. Leg alle ingrediënten op een bed van salade tot een burgertoren, besprenkel met de dressing en leg de zelfgemaakte broodcroutons erbij – en klaar!
Het was weer een heerlijke doch vochtige wandeling, maar dat mocht de pret niet drukken.
Groetjes,
Jos.
bedankt voor je toelichting, Jos!
de ge-de-construeerde hamburger zal me nu altijd bijblijven.
hij wordt steeds hoger...
en hoger en hoger en hoger............
groetjes Lientje