U bent hier

Wandeltraining donderdagmiddag in Meerssen

Deze wandeltraining is geschikt voor wie iets rustiger wilt lopen.

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6, 6231 RV Meerssen.

Dit is een wandeltraining van  ± 5 km en duurt  ± 1.5 uur.

Deze wandeltraining is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars, kinderen en vindt elke week plaats op een andere locatie (raadpleeg iedere week de agenda).

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandeltrainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainer / coach.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   7,50 per wandeltraining
€ 65,00 kaart voor 10 wandeltrainingen

Pinapparatuur aanwezig

Verticale tabs

Gebied

Trainingsgebied

In de naaste omgeving van De Nachtergaal, vindt u de Geul en helling- en bronbossen met een voor Nederland unieke flora en fauna. Het is een mooie en schilderachtige omgeving.

De Dellen en het Meerssenerbroek [167 ha] liggen ten zuiden van Meerssen op de zuidelijke helling van het Beneden-Geuldal. Het gebied bestaat uit helling- en plateaubos, in het dal liggen bossen en graslanden langs de Geul en in de ondergrond bevinden zich enkele mergelgrotten. Op het plateau zijn enkele akkers in eigendom die beheerd worden ten behoeve van de hamster, en andere soorten natuurrijke akkers.

In De Dellen groeide in het begin van de 19e eeuw geen bos. Het plateau heette toen Meerssender Heyde en stond als 'Bruyeres' op de kaart. Dit betekent dat er destijds een vegetatie groeide met struikheide, brem en jeneverbes. In het begin van de 20e eeuw was de situatie drastisch veranderd. Op een militaire kaart uit 1913/14 staat de naam De Dellen genoteerd; de heide heeft plaatsgemaakt voor bos. Daarna kreeg het gebied die andere naam: dellen zijn holle wegen en grubben die zich in de helling hebben ingeslepen. Hiervan zijn mooie voorbeelden in het gebied te zien. In 1972 deed Het Limburgs Landschap de eerste aankoop in De Dellen. Sinds 2000 beheert de Stichting ook het aangrenzende militaire oefenterrein met voornamelijk plateaubos. Ook hier is begrazing met galloways het belangrijkste beheerinstrument.

 

Advertentie