U bent hier

Wandeltraining donderdagmiddag in Wijnandsrade

Deze wandeling is geschikt voor wie iets rustiger wilt lopen.

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van horeca De Naamse Steen, Laar 16, 6363 CT, Wijnandsrade.

Er kan niet gepind worden!

Dit is een wandeltraining van  ± 5 km en duurt  ± 1,5 uur.

Deze wandeltraining is toegankelijk voor nordic walkers / wandelaars en vindt elke week plaats op een andere locatie (raadpleeg agenda).

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandeltrainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers, sportief wandelaars en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeltraining wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   6,- per wandeltraining
€ 50,- kaart voor 10 wandeltrainingen

Verticale tabs

Gebied

Een overblijfsel uit vervlogen tijden
De Naamse Steen, een monumentale hoeve gelegen te midden van een heerlijk wandelgebied. Vind de ijsvogel tussen het riet aan de oevers van de Geleenbeek en ontdek de salamanders in de poelen.

De Naamse Steen is hét rustpunt voor fietsers en wandelaars. Slechts enkele minuten wandelen vanaf Kasteel Hoensbroek verandert het stedelijk geroezemoes in serene rust. De binnenplaats van de hoeve herbergt een heerlijk zonneterras en huisgemaakt gebak

De huidige hoeve was oorspronkelijk de voorburcht van een kasteel met grachten, gelegen aan de westoever van de Geleenbeek. Het Huis Laar. Het kasteeltje verdween omstreeks 1790 en het enige tastbare bewijs van het bestaan ervan is de Naamse Steen met gotische versieringen, vermoedelijk uit 1500.

Hieraan ontleent deze gezellige uitspanning zijn naam. Genieten van de buitenlucht op de prachtige binnenplaats in 'boerse' sfeer, of in het smaakvol ingerichte café.

De eigenaars van deze rustieke hoeve hebben kosten noch moeite bespaard om hier een oase van rust te creëren en zowel binnen als buiten is het goed toeven.
Fer en Brenda hebben hun binnenplaats en voormalige koeienstal opengesteld voor wandelaar en fietser. Het aanbod bestaat uit (speciaal)bieren, eigengemaakte limonades, koffie met gebak en hartige versnaperingen, natuurlijk ook uit eigen keuken. Er wordt gebruik gemaakt van producten uit het seizoen en van boerenbedrijven uit de omringende buurtschappen.

Lunchen bij De Naamse Steen
Ons schaftlokaal beschikt over een kleine kaart. Aangezien wij vooral met seizoensgebonden Limburgse- en streekproducten werken én wekelijks de kaart aanpassen is deze niet beschikbaar op onze website. Maar vragen staat natuurlijk vrij. Neem daarom gerust contact op voor meer informatie.

 

Naamse steen, ook wel Naamse hardsteen, in vakliteratuur Namense steen, Namense hardsteen, Pierre de Vinalmont of Calcaire de Vinalmont, is een soort kalksteen die gewonnen wordt uit de kalksteengroeven bij Vinalmont in de provincie Luik en in de provincie Namen in België. Deze natuursteen bestaat voor 90% uit calciumcarbonaat, en bestaat in twee kleurnuances; blauwzwart-grijs en blauwbruin-grijs. Evenals bij blauwe hardsteen kunnen af en toe witte aderen (spieren) en witte plekken voorkomen, fossielen zijn niet aanwezig.

De steen wordt toegepast ten behoeve van beeldhouwwerk, restauratiewerk, zoals pinakels, waterlijsten, goten, afdekkingen, afzaten, plinten en dergelijke. Het is verwant aan blauwe hardsteen en kent dezelfde toepassingen, al is de steen wel harder en taaier om te bewerken en heeft het ook een ander verweringspatroon. Na verwering krijgt het namelijk een zilvergrijze oppervlakte. Naamse steen wordt veel toegepast in bruggen en spekbanden voor gebouwen, vanwege de uitstekende weervastheid en fraaie kleur. Bij verwering krijgt de steen uiteindelijk veel last van haaks op elkaar staande scheurvorming (steken) en laagsgewijs afbladderen.

Omdat Naamse steen in het verleden vaak via de Maas werd aangevoerd, kreeg het in Nederland ook wel de naam Maassteen. De oudste toepassing was dientengevolge in Limburg. De natuursteen werd ook veel geëxporteerd en gebruikt bij de bouw van kerken, kastelen en andere (overheids)gebouwen.

Advertentie