U bent hier

Wandeltraining donderdagmiddag in Stein

Deze wandeltraining is geschikt voor wie iets rustiger wilt lopen.

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van het kasteel Stein gelegen naast Brouwerij De Fontein, Ondergenhousweg 15, 6171 GW Stein.

Dit is een wandeltraining van  ± 5 km en duurt  ± 1.5 uur.

Deze wandeltraining is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars, kinderen en vindt elke week plaats op een andere locatie (raadpleeg iedere week de agenda).

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandeltrainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers en wandelaars die meelopen. Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeltraining wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers / coaches.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   6,50 per wandeltraining
€ 55,- kaart voor 10 wandeltrainingen

Verticale tabs

Gebied

Brouwerij

Aan de rand van oud-Stein, aan de Belgische grens, vindt u Brouwerij De Fontein, een verrassende plek!

De Limburgse gezelligheid is terug te vinden op het leukste plekje in Stein. Bij De Fontein voelt het als thuiskomen, geen huiskamer, maar een eigen gemeenschap. Gericht op het leven van vroeger, waar rekening wordt gehouden met de natuur. Geïnteresseerd in mens en natuur, eigen gewassen, zelfgebrouwen dranken en zelfgemaakt eten.

Iedereen is welkom, jong en oud; van kinderwagen tot rollator; van bierfan tot fietsfanaat en alles daar tussenin. Geen autoverkeer en even heerlijk tot rust komen, een genietmoment voor uzelf.

Kasteel Stein

Achter de voorburcht ligt de kasteelruïne met links en rechts van het poortgebouw de puttoren en de rode toren. In de achtergrond zien we de witte toren ofwel de donjon, een middeleeuwse verdedigbare woontoren.

De witte toren staat op een kunstmatige heuvel, de zogenaamde motte. Achter de kasteelruïne ligt het druk bevaren Julianakanaal en daarachter de Maas. De kasteelruïne werd in het jaar 2000 geconserveerd en in 2002 werden voorzieningen getroffen om dit cultureel erfgoed toegankelijk te maken voor bezoekers onder begeleiding van gidsen.

De hoofdtoren, de donjon, had een zuiver verdedigende functie. Een imposant bouwwerk dat nog ruim 16 meter boven het hoge burchtplein uitsteekt. Een afbeelding van een schilderij uit 1728 geeft een goede indruk van kasteel Stein in die periode.

Na het vertrek van de kloosterlingen in 1997 vond er een metamorfose plaats van missiehuis tot een appartementencomplex. De laanstructuur in het kasteelpark is nog goed te zien. Het kasteelpark is rijk aan majestueuze bomen. Met soorten als beuken, esdoorns en essen.

In het kasteelpark is het kloosterkerkhof, dat dankzij de inzet van de Stichting “Erfgoed Stein” behouden is gebleven. We staan even stil bij het graf van pater Munsters. Door zijn grote verdiensten op het gebied van archeologie heeft hij ook de geschiedenis van de kasteelruïne voor nu en de toekomst veilig gesteld.

De rode toren van de kasteelruïne heeft een duidelijke functie. Er is een expositieruimte ingericht met historische kasteelvondsten. Deze permanente expositie toont vooral huishoudelijke voorwerpen, die door de vroegere bewoners werden gebruikt. Ze werden ontdekt bij opgravingen in de directe omgeving van de ruïne. Het zijn vooral fragmenten van oud aardewerk. Een appartementencomplex en een geconserveerde ruïne met gracht en kasteelpark vormen een fraaie combinatie van heden en verleden. Respect dus voor cultureel erfgoed.

In het kasteelpark komen o.a. de vos, grote bonte specht, klein vliegend hert, dwergvleermuis, bosuil, bunzing en waterhoen, voor.

Advertentie