U bent hier

NWWL wandeling in de omgeving van Echt

Beste leden,

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vind dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Op zondag 16 november gaan we lopen in Hingen-Echt.

Tijdens deze vlakke en afwisselde wandeling wandelt u over goed begaanbare veldwegen, bospaden en rustige asfaltweggetjes. We wandelen door het gebied van de Vlootbeek (zie foto) en het natuurgebied ’t Kranenbroek.

Kenmerken van de wandeling:
Vertrek op zondag 19 november om 09:30 uur
Plaats van vertrek: Parkeerplaats cafe ’t Hingen, Op den Dijk 2a, 6102EW ECHT  Lengte van de wandeling: ongeveer 16 km.

Natuurlijk is deze wandeling voor NWWL leden gratis, neem wel je KNBLO-pasje mee.

Niet leden van NWWL zijn ook welkom, maar zij betalen € 4,00.

Met vriendelijke groeten,

Bert Limbeek
GSM: 06-2523 2784

Verticale tabs

Gebied

Echt (Limburgs: Ech) is een stad in de gemeente Echt-Susteren en ligt tevens op de smalste plek in Nederland.
Was in de prehistorie al permanent bewoond. De geschiedenis gaat volgens de overlevering terug tot 705, toen Pepij van Herstal hen de bossen Echter Waldia schonk. Vanaf 1277 voert Echt een Andreaskruis op een schild met in elke van de 4 hoeken 3 herkruiste kruisjes. Ze hebben twee zegels, te weten het Schependomszegel (tweede helft 13e eeuw) en een stadszegels (17e eeuw). Echt had ook een omwalling met poorten, had een hospitaal en een lakenhal. Na de tweede helft van de 13e eeuw werd de stadsgracht aangelegd. Bij de Zuiderpoort zelfs een dubbele. Van deze grachten is helaas niets meer terug te vinden. Vanaf de 13e eeuw was het de belangrijkste stad in het Overkwartier van het graafschap Gelder. Vanaf 1713 kwam het samen met enkele andere gemeente als Oppr-Gelre aan de Verenigde Provinciën. Op 1 januari 2003 is Echt met Susteren samen opgegaan in de gemeente Echt-Susteren. In de voormalige gemeente Echt lopen de landschappen van Noord en Zuid-Limburg in elkaar over; vlakke zandige gebieden met rivierduinen en vennetjes, en hoger gelegen gebieden met al wat löss. De meest opvallende elementen zijn de zogenaamde Maasterrassen. Dit zijn rivierbeddingen die als vlakke plateaus te herkennen zijn. Op de overgangen tussen de terrassen liggen oude sleuven waarin no nog kleine waterstroompjes voorkomen zoals de Vulense beek en de Canjelbeek. 

 

Advertentie