U bent hier

NWWL wandeling in de omgeving van de Grensmaas

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vind dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Beste leden,

Op zondag 1 juni  gaan we lopen vanuit Nattenhoven.

Kenmerken van de wandeling:
Vertrek op zondag 1 juni  om 09:30 uur
Plaats van vertrek: Cafe Lombok, Bergerstraat 51, 6129 LE Nattenhoven.

Hier gaan we na de wandeling een lekker kopje koffie drinken.
Lengte van de totale wandeling: ongeveer 24 km over verharde en onverharde wegen.Langs de Maas lopen we over de maaskeien waarbij goed schoeisel noodzakelijk is.
Een wandeling die uit twee gedeeltes bestaat. De eerste wandeling is 12 km en gaat naar Leut (België) e.o. We komen weer terug bij het veerpont in Berg a/d Maas waarbij we retour kunnen.

De lange afstandsloper kunnen vervolgens nog 12 km lopen langs de Maas op zoek naar beversporen tussen de Galloway en Konikpaarden. Zeker een aanrader voor de liefhebber. Goede schoenen is een must voor over de maaskeien te kunnen lopen.

Natuurlijk is deze wandeling voor NWWL leden gratis, neem wel je KNBLO-pasje mee.

Niet leden van NWWL zijn ook welkom, maar zij betalen € 4,00.

Met vriendelijke groeten,
Jos Diederen.
06-5357 3760

Verticale tabs

Gebied

De Grensmaas staat centraal.

De eerste wandeling gaat langs de Maas richting Leut. Op dit stille stuk zitten veel vogels en is een prachtige vegetatie van bloemen en planten te zien. De kerk en het kasteel van Leut zijn zeker een aanrader.

Het tweede gedeelte gaat richting Kerkeweerd en Negenoord. Kerkeweerd is het meest soortenrijke terrein langs de Maas als het om planten gaat. Het reliëf is er ontstaan na ontgrinding en opvulling,gevolgd door enkele overstromingen van de Maas en vertoont een-V-vormige plas. Het bevindt zich binnen de bedding van de rivier en wordt bij hoog water ingenomen door de Maas. Zo worden de allerhande zaden aangevoerd die in het voorjaar een kleurrijke bloemenzee ten toon stellen. De galloways en koniks van Het Limburgs Landschap worden er jaarrond ingezet en sturen er de ontwikkeling van graslanden, struwelen en ooibossen.

Advertentie