U bent hier

NWWL wandeling in de omgeving van Cadier en Keer

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, wij begeleiden jullie door ons mooie landschap naar de prachtigste plekjes, wil je deze sfeer proeven kom dan met ons mee.

Beste leden,

Op zondag 7 mei gaan we lopen vanuit Cadier en Keer (deze wandeling is een herhaling van 8 januari welke toen in de mist en op glad ijs plaats vond).

Onze wandeling gaat over “Het rijk van Margraten”, door Bemelen, langs de Schiepersberg, Klein Welsden en Wolfhuis. Het Plateau van Margraten werd pas vrij laat ontgonnen, waarschijnlijk in de 12e eeuw. De komst van de Fransen maakte in 1794 een einde aan de staatkundige versnippering in dit gebied. Sinds de jaren 1970 was dit gebied regelmatig in het nieuws vanwege het verzet tegen verdere afgraving van het Plateau van Margraten ten behoeve van mergelwinning voor de cementindustrie. Met name het leefmilieu, natuur en landschap rond de Groeve 't Rooth zouden hierdoor worden aangetast.

Kenmerken van de wandeling:

Vertrek op zondag 7 mei om 09:30 uur
Plaats van vertrek: Parkeerplaats aan het Raadhuisplein (voor de navigatie nr. 1,  6267 CW)  nabij Café D’n Auwen Toewn, aan de Kerkstraat 125, 6267EC Cadier en Keer. Hier gaan we na de wandeling een lekker kopje koffie drinken.
Lengte van de wandeling: ongeveer 15 km over verharde en onverharde wegen.
Een wandeling op geaccidenteerd terrein in bos en open terrein.

Natuurlijk is deze wandeling voor NWWL leden gratis, neem wel je KWBN-pasje mee.

Niet leden van NWWL zijn ook welkom, maar zij betalen 4,00.

Met vriendelijke groeten,

Bert Limbeek
GSM: 06-2523 2784

Verticale tabs

Gebied

Cadier en Keer
Is een Zuid-Limburgs dorp, niet ver ten oosten van Maastricht gelegen en ligt op het plateau van Margraten. Hoort sinds 1982 bij de gemeente Margraten, telt 1500 huizen met 4000 inwoners. Sinds 2011 maakt het deel uit van de fusiegemeente Eijsden-Margraten. Het ligt in een prachtige wandelomgeving. De Kerk mag symbolisch worden genoemd voor de ontwikkeling van deze gemeente van het landelijk dorpje tot een steeds aandoende nieuwbouwwijk. De 13 eeuwse toren herinnert nog aan het verleden, maar de rest van de kerk is van deze tijd. Het historische, driebeukige kerkje kon de groei van de bevolking niet meer aan en werd door wijlen pastoor Edmond Frissen grondig vernieuwd. 

 

Advertentie