U bent hier

NWWL wandeling in de omgeving van Cadier en Keer

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vind dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Beste leden,
Op zondag 4 mei gaan we lopen vanuit Cadier en Keer.

Kenmerken van de wandeling:
Vertrek op zondag 4 mei om 09:30 uur
Plaats van vertrek: Parkeerplaats aan het Raadhuisplein tegenover Kallen-Raven acountants (voor de navigatie nr. 1 6267CW)  nabij Café D’n Auwen Toewn, aan de Kerkstraat 125, 6267EC Cadier en Keer. Hier gaan we na de wandeling een lekker kopje koffie drinken.
Lengte van de wandeling: ongeveer 16 km over verharde en onverharde wegen.
Een wandeling op geaccidenteerd terrein in bos en open terrein met 1 pittige klim erin.

Natuurlijk is deze wandeling voor NWWL leden gratis, neem wel je KNBLO-pasje mee.

Niet leden van NWWL zijn ook welkom, maar zij betalen € 4,00.

Met vriendelijke groeten,
Bert Limbeek
GSM: 06-2523 2784

Verticale tabs

Gebied

Cadier en Keer
Is een Zuid-Limburgs dorp, niet ver ten oosten van Maastricht gelegen en ligt op het plateau van Margraten. Hoort sinds 1982 bij de gemeente Margraten, telt 1500 huizen met 4000 inwoners. Sinds 2011 maakt het deel uit van de fusiegemeente Eijsden-Margraten. Het ligt in een prachtige wandelomgeving. De Kerk mag symbolisch worden genoemd voor de ontwikkeling van deze gemeente van het landelijk dorpje tot een steeds aandoende nieuwbouwwijk. De 13 eeuwse toren herinnert nog aan het verleden, maar de rest van de kerk is van deze tijd. Het historische, driebeukige kerkje kon de groei van de bevolking niet meer aan en werd door wijlen pastoor Edmond Frissen grondig vernieuwd.
Onze wandeling gaat door en over de Riesenberg(bos), deze naam is waarschijnlijk een verbastering van Wiegersberg wat wijnberg betekend. Tot de komst van de Fransen in 18e eeuw waren er in Zuid-Limburg heel wat van die wijngaarden. Sommige wijnkenners beweren, dat Napoleon destijds de wijnbouw hier heeft verboden, bang voor concurrentie voor de Franse wijnen. Anderen zeggen dat de betere verbindingen met Frankrijk sinds die tijd de invoer van wijn uit dat land hebben bevorderd, tengevolge waarvan de wijnbouw in onze streken overbodig werd. Veel plaatselijke benamingen verwijzen nog naar de wijnteelt van weleer. We passeren ook het geologisch monument groeve Blankenberg (wat witte berg betekend) met een hoeve en kasteel. Dit complex werd in 1825 door baron Pichot du Plessis op grootse wijze herbouwd. Voor de gene die het Amerikaans oorlogskerkhof willen bezoeken kunnen wij een ommetje maken.

Advertentie