U bent hier

NWWL wandeling in de omgeving van Beek

Zondagmorgen 9 nov. 2014 om 09.30 uur is er wandelen voor Nordic Walkers en wandelaars omgeving Beek/Spaubeek.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vind dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Hallo wandelaars (leden en niet-leden) en iedereen die wil genieten van prachtige natuur- en vergezichten.

Deze wandeling start bij Sportcomplex De Haamen, De Haamen 1, 6191 HV Beek. 
Aanvang 09.30 uur. Parkeerplaats aanwezig.

De route is ca. 13 km lang met diverse klimmetjes, maar deze zijn goed te doen. Ook zijn er bankjes om af en toe te pauzeren.
De wandeling gaat over smalle en brede bospaden, holle wegen, veldwegen en verharde wegen. We worden zeker beloond met mooie vergezichten tussen de akkers en de boomgaarden en weilanden. Het is een gemakkelijke wandeling met weinig hoogteverschil door een verrassend mooi gebied. We lopen via Beek en Spaubeek door het Vrouwenbos en Spaubekerbos.

Na de wandeling kunnen we nog iets eten of drinken bij Sportcomplex De Haamen.

Natuurlijk is deze wandeling voor leden van NWWL gratis, neem wel je KNBLO-pasje mee. 

Niet leden zijn ook welkom, maar zij betalen € 4,00.

Met vriendelijke groeten,
Bea Smeets
GSM 06-2501 7098

Verticale tabs

Gebied

Het Vrouwenbos is een vrijwel ongerept hellingbos en ligt midden in het agrarisch landschap.
De ondergroei is sterk verruigd: er groeien onder meer braam, hazelaar, wilgenroosje en brandnetel. Het loofbosje wordt gebruikt om trekvogels te tellen. In het late najaar kun je hier koperwiek, roek en groenling aantreffen.
In akten uit 1775 wordt reeds melding gemaakt van de naam Vrouwenbos. De naam is waarschijnlijk afgeleid van Vrouwe van St.-Jansgeleen, de vroegere eigenaresse van het bos. Een bron uit 1772 vermeldt dat het Vrouwenbos eertijds ook wel Prinsenbos heette, genoemd naar de prinsen van St.-Jansgeleen.
Bekend is ook dat het Vrouwenbos vroeger veel groter was. Het grootste gedeelte van het bos is tijdens een brand rond 1900 verloren gegaan, vervolgens gerooid en in gebruik genomen als weiland. 
Verder op passeren we het geologisch monument in natuurgebied Diependaal. Op de terugweg komen we langs een veld met maar liefst 8000 hortensia struiken.

 

Advertentie